Desert reteta de preparare a papanasilor din cas de vaca

de iry-gabriela in Dulciuri, 7 Iul 2017 | 6057 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor 
Cui nu ii plac papanasii din brânză de vaci cu muuuulta smântână și dulceață? Va spun că si casul de vaca este bun de folosit la papanasi, mai ales cand nu îl mai mănâncă nimeni si trebuie cumva preparat.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor 
  • 2 ouă
  • 500 g de caș de vacă
  • 3 linguri de zahăr pudră
  • 8-9 linguri de făină
  • 2 linguri de smântână
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lămâie
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • Pentru decor:
  • smântână lichidă
  • dulceață sau zahăr pudră vanilat.
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert reteta de preparare a papanasilor din cas de vaca:

Reteta de preparare a papanasilor 

Cașul se dă pe razătoarea mică. Se adaugă ouăle si zahărul peste caș si se amestecă bine.

Peste compoziția rezultată se adaugă: smântâna, esența, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie si la final, faina.

Se va frământa un aluat ușor lipicios din care se vor face 9 covrigei + 9 bilute (ca in poză).

Se va pune ulei intr-un ceaun (cam 1/2l ulei pentru ca eu am folosit un ceaun mic), se lasa pe foc până ce uleiul este bine încins, după care se adauga unul cate unul, papanasii. 

Se vor coace pe ambele părți până devin maronii.

De preferință, se servesc calzi cu smântână si dulceață acrișoara, iar cand sunt reci, doar pudrați cu zahăr pudră vanilat.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor din cas de vaca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert cremsnit